Скеля Кам'яна Жаба


На околиці села Мариничі Путильського району, на правому березі річки Черемош, прямо біля основного струменя води висувається величезна кам’яна брила, яку називають Камінь-Жаба або Кам’яна Жаба. Раніше вона немовби виростала з-під дна Черемошу і за своїми контурами нагадувала величезну сіру жабу, за що й отримала цю влучну назву. Після капітального ремонту автотраси тилова частина брили Кам’яної Жаби опинилась під дорожнім полотном. Цей цікавий геологічний об’єкт, що є пам’яткою природи місцевого значення, являє собою скелю, що завдяки тривалій роботі води та вивітрюванню остаточно відокремилась від попереднього місцезнаходження та утворила невеликий мис, який своєю формою нагадує величезну жабу з витягнутою головою, що ніби п’є воду з гірської річки. Розміри Камінь-Жаби 3.5х5.0 м по діаметру, а висота до 2,8 м. Її площа та площа навколишньої території, що охороняється державою – 0.5 га. Основна утворююча порода – пісковик.
В залежності від погодних умов Камяна Жаба виглядає по-різному. Після сильних злив її видно лише частково; якщо ж дощів не було хоча б декілька днів, то її видно у повній красі.
Камінь-Жаба – єдиний і унікальний у своєму роді геологічний об’єкт, адже подібних брил геологічних порід в Буковинських Карпатах більше ніде не зустрічається.
Для любителів водних видів спорту це місце є досить небезпечним, адже тут із води на поверхню виходять стрімкі і гострі скелі - ремена, долаючи які плавзасіб може перекинутись або розрізати днище.
 Ця пам’ятка природи має естетичне значення. Біля неї, на автотрасі Путила – Вижниця, постійно зупиняються численні туристи, а то й просто подорожуючі, щоб помилуватись незрівнянною красою цього геологічного дива природи. Місцеві жителі переповідають цікаву легенду про утворення цієї пам’ятки – нібито ця скеля впала з гори, коли військо панів переслідувало народних месників – опришків. Черемош піднявся і перекрив шлях переслідувачам.