Церква Різдва Пресвятої Богородиці (с. Селятин)


Справжньою гордістю Селятина є пам’ятка архітектури державного значення – дерев’яна церква Різдва Пресвятої Богородиці на хуторі Галицівка, яка є найстарішим зразком дерев’яного храму у Буковинських Карпатах. Зведена орієнтовно у 30-х роках XVII століття без єдиного цвяха. Будівля церква ввібрала в себе елементи буковинського «хатнього» типу та гуцульського «купольного», які на той час лише починали своє розповсюдження по території Буковині і Молдови.
Церква має непропорційно продовгуватий бабинець, гранчасту вівтарну частину та восьмигранну наву, над якою височіє восьмигранний пірамідальний верх з декоративною главкою. Майже такі ж главки розташовані по коньку даху над бабинцем і вівтарем, а також над добудованим притвором. Скатний дах з високим виносом та купол церкви вкриті алюмінієвою бляхою, стіни горизонтально оббиті тесом.
Нажаль в даний час будівля немає такого вигляду як раніше, так як зроблено зовнішній ремонт внаслідок чого церква оббита цинком і дошками.
Не менш цікавою за церкву є дзвіниця, що побудована пізніше, у XVII столітті. Вона помітно виділяється серед більшості буковинських дзвіниць завдяки восьмигранній формі та своєму незвичайному силуету, який більше нагадує сторожову вежу. 
Комплекс церкви Різдва Богородиці та дзвіниці розташований на високому пагорбі на північній околиці села ліворуч від дороги у напрямку Долішнього Шепоту і вдало гармонує з навколишнім гірським ландшафтом.
Тут же на території церкви є кладовище на якому можна побачити цікаві пам’ятники. В Селятині проживало багато людей різних національностей: українці - гуцули, німці, поляки, румуни, були і знатні фамілії. Відповідно їхні поховання вінчають гарні пам’ятники.
На сьогоднішній день настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці - Чорней Іван Васильович.
Церква Різдва Пресвятої Богородиці є пам’яткою архітектури загальнодержавного значення.